Kérdések és válaszok

Az e-mailben kiküldött gyakorlatok valóban ingyenesek?

Igen, és azok is maradnak!

Hol iratkozhatok fel az e-mailben kiküldött gyakorlatokra?

A főoldalon is, ill. itt a lap alján is található feliratkozó gomb segítségével lehet jelentkezni.

Mit tegyek, ha nem szeretnék több gyakorlatot kapni e-mailen a postafiókomba?

Minden lecke végén található egy leiratkozó gomb, így annak segítségével bármikor le lehet iratkozni.

Csak kezdőknek készülnek feladatok?

Nem! Igyekszem különböző szintű feladatokat összeállítani.

Nem kapom meg a gyakorlatokat, pedig feliratkoztam. Mit tegyek?

Nézd meg a postaládádat, nem akadt-e fenn a spam-szűrőben a levelem. Célszerű hozzáadni a Német Online-t a címlistádhoz.

Ha esetleg nincs a szűrőben, akkor lehetséges, hogy elgépelted az e-mail címedet. Ebben az esetben küldj egy üzenetet, javítom a hibát!

Hogyan célszerű önállóan tanulni ezen az oldalon?

Többen fordultatok már hozzám azzal a kérdéssel, hogy is érdemes egyedül tanulni ezeknek a napi feladatoknak a segítségével.
Ez nem egy egyszerű feladat, tudom jól. Épp ezért hadd mondjam el, személy szerint én hogy látom eredményesnek a tanulást.

Ha az ember nem tud - bármilyen okból kifolyólag - egy tanfolyamon részt venni, vagy magántanár segítségét igénybe venni, akkor arra kényszerül, hogy egymaga birkózzon meg azzal az információmennyiséggel, ami az interneten ma fellelhető. Ebben szeretnék segíteni, hogy ne érezhesse magát senki elveszettnek, amiért önmaga próbál a feladatok útvesztőiben előre haladni.
A naponta e-mailben kiküldött mini-leckék nem egy kifejezett tanfolyam egészét képezik, nem egymásra épülnek, nem ezzel a szándékkal jöttek létre (az egy kissé nagyobb volumenű összeállítást igényelne és egyelőre még csak tervben van, hogy ez legyen az egyik következő lépés), hanem hogy arra ösztönözzenek, minden nap lehessen kicsit gyakorolni a német nyelvet mindenkinek, aki erre adja a fejét. Épp ezért bárki bármikor be tud csatlakozni a tanulók táborába, bármilyen szinten is tart a tudása.
Személy szerint azt tartom hasznosnak, célravezetőnek, ha a nyelvet elsajátítani vágyók minél rendszeresebben, minél színesebben, változatosabban, és legfőképp gyakorlatok segítségével (azaz nem magolással!) próbálják meg tudásukat elmélyíteni.
Igyekszem naponta úgy összeállítani a gyakorlatokat, hogy mindenki, aki itt foglalkozik a nyelvvel, mindenféle területen fejleszthesse a tudását.
Ha egyik nap szókincsre épülő feladatot néztük meg például, másnap jöhet nyelvtani magyarázat, majd azt követően szövegértés.

Azonban ezzel a módszerrel is legalább kétféleképp lehet nekifogni a tanulásnak:
1. Valaki követi minden nap, milyen feladatokat talál a postafiókjában, gyakorolja a nyelvi szintjének megfelelőt.
2. Kifejezetten konkrét kérdéssel látogat el a honlapra, ahol a címkék alatt rákeresve az adott témakörben szemezget a feladatok között.

Akármelyik mellett is döntesz, bízom benne, hasznosnak fogod találni, és segítségedre lesz mindaz, amit itt találsz!

Sikeres nyelvtanulást kívánok!

Szeretnék magánórákat venni, erre is vállalkoztok?

Igen. Természetesen tudsz jelentkezni online órákra is hozzánk. Nagyon örülünk minden érdeklődőnek, várunk szeretettel! ITT találsz erről bővebb információt.

Elérhetőség

Német Online info@nemetonline.com